Deputat nou în fracțiunea BCS

  • 04 Noiembrie 2021 11:02
Deputat nou în fracțiunea BCS

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor are un deputat nou – Adrian Lebedinschi, care a fost deputat din partea Partidului Socialiștilor în legislatura precedentă. Curtea Constituțională i-a validat astăzi, 4 noiembrie, mandatul de parlamentar, transmite IPN.

Mandatul de deputat care i-a revenit lui Adrian Lebedinschi a rămas vacant după ce președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că pleacă din legislativ întrucât consideră că rolul său de lider de opoziție va fi mai activ în afara Parlamentului.

Adrian Lebedinschi este de profesie jurist. Și-a început cariera în 1998 în organele afacerilor interne ale Republicii Moldova. A activat ca anchetator, în cadrul secției urmărire penală. A fost și comisar adjunct al comisariatelor de poliție Centru și Buiucani. În 2010 a obținut licența de avocat. Din octombrie 2015 a devenit deputat. A ajuns din nou în Parlament după alegerile din februarie 2019, fiind ales în calitate de deputat în Circumscripția uninominală nr. 29 Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău