Deputat despre miza finală a reținerilor de la Primărie

  • 07 Iunie 2017 12:10
Deputat despre miza finală a reținerilor de la Primărie zdg.md

Miza finală a reținerilor de la Primărie este însuși municipiul Chișinău, susține deputatul PL, Lilian Carp. Acesta afirmă că în Chișinău este concentrată, în proporție de 40%, economia R. Moldova, respectiv ar exista interese politice în contextul următoarelor alegeri parlamentare: „dacă se va merge până la capăt cu acest vot mixt, e clar că apare nevoia de a deține controlul pe linie administrativă asupra electoratului din mun. Chișinău”.

Într-un interviu pentru ZdG, întrebat la cine ar urma să ajungă Primăria, la PDM sau PSRM, Lilian Carp a declarat că „nu contează”, deoarece, cele două partide s-ar afla „în aceeași ogradă”.

— Deci, reținerea lui Dorin Chirtoacă ar avea o motivație politică?

— Putem aborda sub două aspecte. Și aspectul politic, în condițiile în care noi știm că, dacă se mobilizează, Dorin Chirtoacă poate lua un rezultat bun în municipiu. Pe de altă parte, greșeala lui Dorin Chirtoacă este numirea în funcții a mai multor persoane care, din păcate, nu au făcut față. Vorbesc de Gamrețchi (n.r.: Igor Gamrețchi, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație a primăriei mun. Chișinău). Atunci când a fost numit în funcție, în 2013, mai multe persoane, printre care și eu, dar și alți consilieri municipali, am fost la Dorin Chirtoacă și i-am spus că această persoană nu ar trebui să ajungă în funcție, mai ales că aveam informația că a fost deportat din Italia pentru furt, pentru hoții de biciclete. A zis că nu-i adevărat, că e colegul lui de clasă și îl cunoaște. I-am zis: „Regret, dar asta e realitatea și să știți că Gamrețchi o să vă facă mari probleme în viitor, pentru că este hoț”. Despre hoțiile lui Gamrețchi l-am anunțat de câteva ori, nu doar cu parcările, dar și despre alte apucături pe care le are acest „înger”. Au mai fost și alte numiri în funcție ale unor persoane care nu aveau pregătirea necesară. Aceasta a fost marea greșeală a lui Dorin Chirtoacă – de a numi în funcții persoane care nu aveau calitățile necesare, și aceste persoane au și cauzat problemele cu care se confruntă acum mun. Chișinău. Tot aceste persoane i-au făcut probleme și lui Dorin Chirtoacă.

— Care credeți că ar fi miza finală a acestor rețineri de la primărie?

— Miza finală este mun. Chișinău. Haideți s-o spunem așa cum este. Noi vedem acum acest tandem PD-PSRM și nu este nimic ieșit din comun, pentru că sunt aceiași oameni care au fost într-o echipă sub conducerea lui Vladimir Voronin. După 8 ani de zile sub mâna de fier a lui Voronin, ei au dorit mai multă libertate, și atunci, văzând și tendința populației spre vectorul european, timp de o singură noapte, Marian Lupu a fost sustras din tabăra comuniștilor, fiind aruncat pe centru-stânga, în acest bazin electoral pro-european. Au avut sub control câteva instituții de forță și, încetul cu încetul, și-au înlăturat concurenții politici care dominau pe arena politică de dreapta și acum vedem că, practic, toată acea garnitură a PCRM, care a fost la putere până în 2009, sunt acum în diferite partide și încearcă să facă legea în R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:5,14 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău