Deputat, despre deciziile CC: Am ferma convingere că nu a fost nicio influență politică

  • 25 Aprilie 2020 08:54
Deputat, despre deciziile CC: Am ferma convingere că nu a fost nicio influență politică

Deputații Vladimir Bolea, Octavian Țîcu și Ludmila Guzun susțin în totalitate ultimele decizii luate de către Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova. Mai mult decât atât, cei trei deputați care reprezintă formațiuni diferite își exprimă speranța că actuala componență a Înaltei Curți va merge până la capă, notează IPN.

„La Curte deja sunt schimbări majore. Curtea a pus piciorul în prag. Este după foarte mult timp una din primele decizii în care Curtea a sfidat puterea executivă și cea legislativă, s-a impus ca o alternativă liberă și independentă”, a declarat deputatul neafiliat Octavian Țîcu în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la postul de televiziune TV8.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea spune că, prin deciziile luate, CC a ales să evite situațiile ridicole în care s-a aflat instituția pe timpul guvernării Partidului Democrat.

”CC avea de ales între două situații: să facă ceea ce a făcut sau să ajungă în ridicolul în care era în timpul conducerii domnului Plahotniuc. Vă aduceți aminte Curtea Constituțională era un nimic total, nimic. Erau o bătaie de joc, era de râsul găinilor când te uitau cum anulau, votau, schimbau, modificau legi. Noi toți am rămas surprinși de ce s-a întâmplat acolo. Am ferma convingere că nu a fost nicio influență politică, decât decizia judecătorilor de a-și spune un cuvânt al lor. Eu sper să meargă până la capăt în ceea ce privește analiza corectă a legilor din Republica Moldova”, a menționat deputatul PAS.

Deputata democrată Ludmila Guzun și-a exprimat dorința că Înalta Curte Constituțională ”va fie acel organ care nu va admite imixtiune în activitatea sa”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău