Deputat de la Kiev: Dodon vorbește în numele Kremlinului

  • 15 Noiembrie 2017 16:30
Deputat de la Kiev: Dodon vorbește în numele Kremlinului

Vorbind despre viitorul Transnistriei, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis opinia Kremlinului despre un posibil schimb al regiunii respective cu Crimeea, afirma șefa delegației permanente a Radei Supreme în Adunarea Parlamentară a NATO, Irina Friz, scrie paginaderusia.ro.

„Sunt surprinsa de declarația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon privind viitorul Transnistriei și necesitatea ca Tiraspolul sa se decida, unde vrea – în Moldova sau Ucraina? Ucraina nu atenteaza la teritoriul Transnistriei, pe care il consideră că este parte integrantă a Republicii Moldova“, – a spus ea.

„Eu pot doar presupune că declarația lui Igor Dodon este un semnal al Kremlinului privind schimbul Transnistriei cu Crimeea, pentru că nu vreau să sugerez că președintele Republicii Moldova nu dorește unitatea statului său. Ucraina nu face troc cu teritoriul său și respectă integritatea teritorială a altor state“ – a spus deputatul.

„Teza lui Dodon privind dreptul la autodeterminare a Tiraspolului, în cazul pierderii statalitatii  Moldovei este îngrijorătoare. În special în contextul declarației lui Dodon despre dezarmarea Moldovei. Aș dori să-l sfatuiesc pe domnul Dodon sa apere mai activ integritatea de stat a Republicii Moldova și sa nu foloseasca președinția pentru anuntarea ofertelor dubioase ale Kremlinului“ – spune Friz.

Amintim, într-un interviu al președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon pentru „Nezavisimaia Gazeta“, el a declarat că Tiraspolul are două optiuni – fie sa adere la Ucraina, fie la Moldova. El a mai spus că Republica Moldova este o țară neutră, și, prin urmare, trebuie să renunțe la forțele sale armate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău