Deputat de la Comrat către Igor Dodon: „Poporul Găgăuziei v-a susținut și acum trebuie să plătiți datoriile”

  • 22 Ianuarie 2020 12:16
Deputat de la Comrat către Igor Dodon: „Poporul Găgăuziei v-a susținut și acum trebuie să plătiți datoriile”

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Serghei Cimpoeș, i-a cerut președintelui Igor Dodon să susțină inițiativa privind acordarea a cinci mandate în Parlamentul R.Moldova pentru ca „să fie reprezentate și apărate interesele găgăuzilor”.

„Noi, deputații Adunării Populare a Găgăuziei nu putem să decidem nimic, deoarece clasa politică a R. Moldova și-a subordonat toate structurile puterii din Găgăuzia. Pentru noi este foarte important ca vocea noastră să fie auzită în Parlament. Noi nu avem reprezentanți în Parlament. Vreau să vă amintesc că membrii Adunării Populare, poporul Găgăuziei v-au susținut activ la alegerile parlamentare și la alegerile prezidențiale. La ultimele alegeri parlamentare v-am acordat încredere deplină. Au fost mai multe promisiuni. În toamna acestui an vor avea loc alegerile prezidențiale și va trebui să veniți din nou pentru a cere susținerea acestui popor. Poporul Găgăuziei v-a susținut și acum trebuie să plătiți datoriile”, a menționat Serghei Cimpoeș, potrivit unei înregistrări video publicate de nokta.md.

El a mai spus că Igor Dodon „va avea dreptul moral” să vină să ceară susținerea locuitoriii din regiunea găgăuză la alegerile prezidențiale dacă inițiativa APG va fi aprobată.

Amintim că Igor Dodon a efectuat ieri o vizită la Comrat unde a avut o întrevedere cu membrii APG în cadrul căreia a dat asigurări că „la Chișinău se va ține cont și pe viitor de interesele și necesitățile locuitorilor Găgăuziei”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău