Deputat de la Comrat către Igor Dodon: „Poporul Găgăuziei v-a susținut și acum trebuie să plătiți datoriile”

  • 22 Ianuarie 12:16
Deputat de la Comrat către Igor Dodon: „Poporul Găgăuziei v-a susținut și acum trebuie să plătiți datoriile”

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Serghei Cimpoeș, i-a cerut președintelui Igor Dodon să susțină inițiativa privind acordarea a cinci mandate în Parlamentul R.Moldova pentru ca „să fie reprezentate și apărate interesele găgăuzilor”.

„Noi, deputații Adunării Populare a Găgăuziei nu putem să decidem nimic, deoarece clasa politică a R. Moldova și-a subordonat toate structurile puterii din Găgăuzia. Pentru noi este foarte important ca vocea noastră să fie auzită în Parlament. Noi nu avem reprezentanți în Parlament. Vreau să vă amintesc că membrii Adunării Populare, poporul Găgăuziei v-au susținut activ la alegerile parlamentare și la alegerile prezidențiale. La ultimele alegeri parlamentare v-am acordat încredere deplină. Au fost mai multe promisiuni. În toamna acestui an vor avea loc alegerile prezidențiale și va trebui să veniți din nou pentru a cere susținerea acestui popor. Poporul Găgăuziei v-a susținut și acum trebuie să plătiți datoriile”, a menționat Serghei Cimpoeș, potrivit unei înregistrări video publicate de nokta.md.

El a mai spus că Igor Dodon „va avea dreptul moral” să vină să ceară susținerea locuitoriii din regiunea găgăuză la alegerile prezidențiale dacă inițiativa APG va fi aprobată.

Amintim că Igor Dodon a efectuat ieri o vizită la Comrat unde a avut o întrevedere cu membrii APG în cadrul căreia a dat asigurări că „la Chişinău se va ţine cont şi pe viitor de interesele şi necesităţile locuitorilor Găgăuziei”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
8,94 °C
cer fragmentat
Umiditate:61 %
Vint:2,1 m/s
Fri
5 °C
Sat
5 °C
Sun
6 °C
Mon
8 °C
Tue
7 °C

Curs oficial BNM 27 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4362 0.0836
USD 17.8568 -0.0020
RON 4.0458 0.0206
UAH 0.7254 -0.0028
RUB 0.2727 -0.0005
Arhivă Radio Chișinău