Depresiunea tropicală Karen a crescut în intensitate și se îndreaptă spre Puerto Rico

  • 24 Septembrie 2019 10:56
Depresiunea tropicală Karen a crescut în intensitate și se îndreaptă spre Puerto Rico

Depresiunea tropicală Karen, a cărei intensitate a scăzut luni seară, s-a întețit din nou și ar putea redeveni furtună tropicală înainte de a ajunge, în a doua parte a zilei de marți, pe țărmurile statului insular Puerto Rico, au anunțat meteorologii americani, citați de Reuters, preluat de Agerpres.

Însoțită de ploi torențiale și vânturi cu viteze de 55 de kilometri la oră, Karen ar putea provoca inundații în unele zone ale acestui stat insular asociat Statelor Unite ale Americii, potrivit unui buletin informativ emis de Centrul Național al Uraganelor (NHC), al cărui sediu se află la Miami.

''Au fost emise atenționări și avertizări de viituri pe teritoriul Puerto Rico'', a declarat Marc Chenard, meteorolog în cadrul Serviciului Național de Meteorologie (NWS).

''Zonele din estul și sudul Puerto Rico vor fi cele mai grav afectate, în special regiunile deluroase și montane. Există un risc crescut de alunecări de teren și de inundații'', a precizat același specialist.

Avertizările de furtună tropicală rămân în vigoare pentru următoarele 24 de ore în Puerto Rico, dar și în Insulele Virgine Britanice.

Karen, a 11-a furtună din acest sezon al uraganelor din Oceanul Atlantic, s-a format duminică seară în estul Antilelor Mici.

La nord de Karen, o altă furtună tropicală formată în Atlantic, numită Jerry, însoțită de viteze ale vântului de 100 de kilometri la oră, ar ajunge marți noapte sau miercuri dimineață în Insulele Bermuda, potrivit prognozelor.

O a treia furtună tropicală, denumită Lorenzo, s-a format luni în estul îndepărtat al Oceanului Atlantic, în apropiere de Capul Verde, în largul Africii. Potrivit estimărilor, până marți noapte, Lorenzo va crește în intensitate până la nivel de uragan în timpul deplasării sale deasupra apei, însă nu constituie o amenințare imediată la adresa zonelor de țărm, a indicat NHC.

Amenințat de depresiunea tropicală Karen, Porto Rico a fost lovit marți de un cutremur cu magnitudinea 6,3 produs la nord de localitatea Isabela. În urma seismului nu au fost consemnate victime sau pagube materiale imediate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău