Depozit petrolier din Rusia, atacat cu drone ucrainene

  • 19 Ianuarie 11:52
Depozit petrolier din Rusia, atacat cu drone ucrainene

Un depozit petrolier ardea vineri dimineață în regiunea rusă Briansk, în apropiere de frontiera cu Ucraina, în urma unui atac cu drone ucrainean, au anunțat autoritățile locale ruse.

„Teroriști ucraineni au încercat să atace infrastructurile de pe teritoriul orașului Klințî cu ajutorul unei drone”, a afirmat guvernatorul regional Aleksandr Bogomaz pe aplicația de mesagerie Telegram, potrivit Digi24.

Potrivit oficialității ruse, drona a fost „neutralizată” de apărarea antiaeriană rusă, dar în momentul interceptării sale „a eliberat o muniție” asupra depozitului petrolier din Klințî, oraș cu 60.000 de locuitori situat la aproximativ 70 de kilometri de granița cu Ucraina.

Bogomaz a precizat că atacul nu s-a soldat cu victime, dar a fost urmat de un incendiu pentru stingerea căruia a fost nevoie de 13 autospeciale ale Serviciului de pompieri local. În cursul dimineții de vineri, Ministerul Apărării rus a declarat că a distrus o dronă ucraineană în regiunea Briansk, fără a preciza locul exact.

Autoritățile din Briansk raportează cu regularitate atacuri cu drone efectuate dinspre Ucraina. În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune nejustificată și neprovocată împotriva Ucrainei, susținând că efectuează o „operațiune militară specială de denazificare” în țara vecină și de protejare a comunității rusofone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău