Departamentul pentru Relații Interetnice va promova diversitatea culturală a României cu prilejul Centenarului Marii Uniri

  • 05 Martie 2018 18:37
Departamentul pentru Relații Interetnice va promova diversitatea culturală a României cu prilejul  Centenarului Marii Uniri

Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) al Guvernului României a lansat, sub genericul M 2018, o campanie de popularizare a diversității culturale a țării cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Potrivit unui comunicat remis luni Agenției ungare de Presă MTI, DRI va prezenta pe platforma sa online curiozitățile colectate de la cele 20 de organizații ale minorităților naționale care trăiesc în România, în dorința de a face cunoscut opiniei publice cu ce anume a contribuit fiecare minoritate națională la îmbăgățirea multiculturalismului României, în ultimii 100 de ani.

Pe parcursul campaniei vor fi prezentate câte cinci personalități ale fiecărei comunități minoritare care au contribuit major prin activitatea lor la dezvoltarea României. „Am colectat chiar și câteva expresii care au fost preluate în limba română din limbile minorităților, ceea ce reprezintă o dovadă vie a schimbului cultural între minoritate și majoritate. Pe parcursul campaniei vom cunoaște personalități contemporane care merită titlul de „ambasador al diversității", deoarece în ultimii 20 de ani au făcut mult pentru realizarea unui dialog intercultural și pentru popularizarea culturii și a diversității etnice", se arată în comunicatul DRI.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău