Departamentul de Trezorerie a SUA oferă asistență tehnică Serviciului Fiscal de Stat

  • 08 Noiembrie 2023 13:12
Departamentul de Trezorerie a SUA oferă asistență tehnică Serviciului Fiscal de Stat

Directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Petru Griciuc a avut, în data de 7 noiembrie 2023, o întrevedere cu reprezentanții din cadrul Biroului de asistență tehnică a Departamentului Trezoreriei SUA, se arată în comunicatul citat de Radio Chișinău.

Experții vor participa la atelierul de lucru dedicat începătorilor organizat de expertul în taxare internațională Susan Stanley, la subiectul aranjamentelor și principiilor BEPS (erodarea bazei impozabile și transferul profiturilor).

Atât reprezentanții Departamentului Trezoreriei SUA cât și Directorul adjunct al SFS au apreciat înalt munca de-a lungul anilor și rezultatele cooperării în cadrul Programului de consiliere în domeniul veniturilor, aflat la al 7-lea an de implementare.

Petru Griciuc a declarat că, asistența în cadrul proiectului oferită angajaților Serviciului Fiscal de Stat pe anumite domenii de activitate ale autorității precum controlul fiscal, antifraudă, taxare internațională, este una valoroasă și contribuie la îmbunătățirea rezultatelor obținute de către inspectorii fiscali.

La rândul ei, oficialii americani au menționat despre necesitatea inițierii procesului de reconceptualizare a cadrului de monitorizare al proiectelor susținute de Biroul de asistență tehnică, astfel încât se va pune accept pe indicatorii de performanță și cadrul logic al proiectului.

În acest moment, domeniile prioritare în cadrul programului sunt: implementarea principiilor BEPS și altor prevederi în domeniul taxării internaționale (i), dezvoltarea capacităților de urmărire penală a infracțiunilor fiscale (ii), îmbunătățirea calității controlului fiscal (iii) și recuperării creanțelor (iv), adresarea provocărilor în materie de securitate internă și securitate a funcționarilor fiscali.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău