Departamentul de Stat al SUA anunță existența unor imperfecțiuni în acordurile semnate de Rusia și Turcia

  • 23 Octombrie 2019 10:48
Departamentul de Stat al SUA anunță existența unor imperfecțiuni în acordurile semnate de Rusia și Turcia

Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunțat că există unele imperfecțiuni în acordurile semnate marți, la Soci, de reprezentanții Rusiei și Turciei. James Franklin Jeffrey, trimis special al Statelor Unite pentru Siria și coaliția anti-SI, a declarat că acordurile semnate de Rusia și Turcia au numeroase imperfecțiuni.

Declarația respectivă a fost făcută în cadrul discursului său susținut în Comitetul pentru Relații Externe al Senatului SUA.
"Există un acord semnat între Rusia și Turcia, pe care l-am citit astăzi, în cea de-a doua jumătate a zilei, care are numeroase imperfecțiuni", a declarat James Franklin Jeffrey, trimisul special al SUA pentru Siria și coaliția anti-SI, în cadrul discursului său susținut în Comitetul pentru Relații Externe al Senatului SUA.


"Știu doar un singur fapt, că acestea vor opri Turcia ca să nu mai înainteze...", a adăugat oficialul american, citat de Agenția de presă TASS. Potrivit afirmațiilor sale, în cadrul acordurilor încheiate, partea rusă și-a asumat niște angajamente "vagi". James Franklin Jeffrey are în mod special dubii în ceea ce privește faptul că Rusia va fi capabilă să determine formațiunile forțelor kurde de autoapărare, YPG, să se retragă și să părăsească zonele negociate cu Turcia.


Amintim că ieri, la Soci, au avut loc convorbiri la nivel înalt între liderii Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și, respectiv Recep Tayyip Erdoğan. Potrivit declarațiilor făcute de președintele rus, Vladimir Putin, în finalul acestor convorbiri ruso-turce la nivel înalt au fost semnate acorduri ce conțin decizii iminente, ce vor permite rezolvarea situației grave de la granița Turciei cu Siria.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:6,69 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău