Denunț la Procuratură în legătură cu acțiunile Poliției față de veteranii războiului de pe Nistru în timpul protestului

  • 17 Iulie 2020 14:23
Denunț la Procuratură în legătură cu acțiunile Poliției față de veteranii războiului de pe Nistru în timpul protestului

Partidul Unității Naționale a depus astăzi un denunț la Procuratură în legătură cu acțiunile exercitate de către Poliție împotriva veteranilor războiului de la Nistru, pe care le califică drept abuzive.

„Modul în care cei care s-au sacrificat pentru independența Republicii Moldova au fost tratați de poliția lui Dodon este unul descalificant și dovedește teama actualului regim de propriul popor. Duritatea intervenției polițiștilor a fost și un act de intimidare pentru cei care pe viitor intenționează să protesteze împotriva puterii lui Igor Dodon. Dacă nu au putut să-i înfrângă pe platourile de luptă puterea pro-rusească Dodon-Chicu încearcă să-i îngenuncheze cu ajutorul poliției subordonate. Sper ca măcar de data aceasta procurorul Stoianoglo să facă ceea ce trebuie și să arate că nu este subordonat cu totul lui Dodon și nu este o marionetă a curatorilor de la Moscova”, se arată în declarația PUN, care susține că va participa la toate mitingurile veteranilor și îndeamnă și pe alți politicieni să facă același lucru. 

Menționăm că ieri au avut loc mai multe altercații între forțele de ordine și veteranii războiului de pe Nistru, unele persoane fiind reținute. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău