Denunț depus la Procurtura Genearală privind finanțarea PSRM

  • 20 Iulie 2020 10:06
Denunț depus la Procurtura Genearală privind finanțarea PSRM

Astăzi Platforma DA, prin deputata Stela Macari, a depus la Procurtura Genearală al doilea Denunț cu privire la cercetarea în cadrul unei cauze penale a acțiunilor lui Grigore Filipov, președintele raionului Dubasari.

Denunțul a fost făcut în baza unor imagini video făcute publice pe Telegram, în care Grigore Filipov oferă câte 300 de lei pentru voturi în favoarea lui Igor Dodon și PSRM. Banii erau oferiți locuitorilor din Transnistria aduși organizat să voteze la Criuleni.

Sesizare urmează a fi examinată prin prisma finanțării Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, deoarece banii oferiți de către Grigore Filipov au o proveniență neclară, iar sumele achitate sunt substanțiale. Astfel, dacă au fost corupți 1000 de alegători suma achitată este de circa 300.000 - 400.000 lei.

Amintim că Platforma DA a mai depus în adresa Procurorului General un denunț în privința lui Grigore Filipov acum două săptămâni. Atunci au fost reclamate mai multe ilegalități comise de către acesta, inclusiv prin inacțiune, în contextul instalării celor 37 de posturi militare nelegitime de către forțele separatiste de la Tiraspol în Zona de Securitate a raionului Dubăsari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:0 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău