ULTIMA ORĂ | Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov

  • 22 Martie 2021 20:50
ULTIMA ORĂ | Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov

Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Partidului Șor, Denis Ulanov, la solicitarea procurorului general în două cauze în care este bănuit de prejudicierea statului în proporții deosebit de bani și de complicitate la infracțiune de spălare a banilor.

Potrivit procurorului general, Denis Ulanov ar fi oferit servicii juridice unei companii care a realizat tranzacționarea a 38% de la Victoriabank care aparțineau lui Veaceslav Platon, iar beneficiari ar fi fost Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Potrivit procurorului general, banii ar fi provenit din jaful bancar, iar tranzacția s-a desfășurat în toamna anului 2014, aproximativ în aceeași perioadă în care au avut loc și cele mai multe tranzacții frauduloase ale jafului bancar. Potrivit procurorului general, Denis Ulanov și-ar fi depășit atribuțiile contractuale.

Denis Ulanov a negat acuzațiile, spunând că nu există nicio dovadă împotriva sa și că nu a făcut altveca decât să-și exercite atribuțiile de avocat.

De asemenea, Parlamentul a votat pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Petru Jardan, care este bănuit pentru abuz în serviciu soldat cu prejudicii mari statului în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Amintim că și liderul Partidului Șor, Ilan Șor figurează în dosarele legate de frauda bancară și concesionarea Aeroportului. Anterior și deputatele acestei formațiuni Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost cercetate în dosarul fraudei bancare, dar ulterior le-au fost retrase învinuirile.

Deputatul Octavian Țîcu a declarat că în aceste condiții Partidul Șor ar trebui scos în afara legii și a anunțat că va elabora o inițiativă în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău