Demnitarii, care nu vor executa deciziile Curții Constituționale, ar putea fi sancționați penal

  • 16 Octombrie 2017 15:58
Demnitarii, care nu vor executa deciziile Curții Constituționale, ar putea fi sancționați penal

Persoanele cu funcții de răspundere, care nu vor executa hotărârile Curții Constituționale, riscă sancțiuni dure. Un proiect de modificare a Codului penal este înregistrat în Parlament.

Prin urmare, se propune modificarea articolului 320 din Codul penal, care prevede sancțiuni pentru neexecutarea hotărârilor instanței de judecată, cu includerea hotărârilor Curții Constituționale, scrie BizLaw.

O altă propunere este ca articolul să fie completat cu un nou aliniat. Mai exact, în caz de neexecutare intenționată sau eschivare de la executare de către o persoană cu funcție de demnitate publică a hotărârii instanței de judecată sau a Curții Constituționale, precum și împiedicarea executării ei, să fie sancționată cu amendă de la 42.500 la 50.000 de lei sau 340 de ore de muncă în folosul comunității.

La fel, se propune drept sancțiune închisoarea de până la 3 ani și în toate cazurile de aplicare a pedepsei, privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Autorii au motivat propunerile prin faptul că, în prezent, deciziile instanțelor și cele ale Curții Constituționale nu sunt executate de către anumiți funcționari de stat sau persoane cu înaltă funcție de răspundere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău