Demnitar de la Kiev: Ucraina va intra în NATO înainte de a adera la UE

  • 12 Noiembrie 2019 15:59
Demnitar de la Kiev: Ucraina va intra în NATO înainte de a adera la UE

Vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina va deveni stat membru NATO înainte de a adera la Uniunea Europeană.

Potrivit demnitarului de la Kiev, peste cinci ani Ucraina trebuie să fie pe deplin compatibilă cu țările NATO, iar ultimul pas care trebuie făcut este "obținerea unei decizii politice a Alianței de a începe procesul de aderare la NATO".
 
"Decizia politică potrivit căreia Ucraina va fi membră a Alianței a fost luată din 2008. Dar următoarea etapă este începerea procesului de aderare. Vrem să ne facem temele în următorii cinci ani, împreună cu Alianța, deoarece integrarea este un proces cu două sensuri. Peste cinci ani,vrem să stăm cu ei (partenerii din NATO, n.red) la masă și să le spunem: noi suntem gata, acum este rândul vostru", a explicat Dmitro Kuleba.
 
Vicepremierul consideră că obținerea unei decizii politice cu privire la începerea aderării Ucrainei la NATO este un scenariu cât se poate de realist. "Cred că vom intra în NATO mai devreme decât în UE", a adăugat Kuleba.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău