Demiterea procurorului general Jeff Sessions pune sub semnul întrebării viitorului investigației implicării Rusiei în alegeri

  • 08 Noiembrie 2018 09:01
Demiterea procurorului general Jeff Sessions pune sub semnul întrebării viitorului investigației implicării Rusiei în alegeri

Au fost ridicate semne de întrebare în privința viitorului investigației amestecului Rusiei în alegerile americane din 2016, în urma demiterii procurorului general al lui Donald Trump, Jeff Sessions. El a fost unul dintre primii senatori republicani care a susținut candidatura lui Donald Trump la președinție și a fost recompensat cu una dintre cele mai influente poziții ale administrației.

Dar aceasta a fost o decizie pe care Donald Trump a regretat-o public. Președintele nu a făcut nicio încercare de a își ascunde furia și frustrarea, când Sessions a refuzat orice responsabilitate pentru investigația aflată în desfășurare, legată de acuzațiile referitoare la intervenția Rusiei în alegerile din 2016.

Sessions va fi temporar înlocuit de Matthew Whitaker, cunoscut pentru loialitatea față de Donald Trump. Whitaker a pus la îndoială, în trecut, scopul investigației, și a afirmat că finanțarea acesteia ar putea fi anulată.

Liderul minorității Senatului, Chuck Schumer, s-a numărat printre democrații care au cerut ca Whitaker să se retragă din supravegherea investigației. Senatorul republican Lamar Alexander a afirmat că niciun candidat pentru poziția de procuror general care a dorit să oprească investigația va fi confirmat în această funcție de către Senat.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău