Demisii la Pentagon după ce a fost dat afară de Donald Trump secretarul apărării

  • 11 Noiembrie 2020 10:06
Demisii la Pentagon după ce a fost dat afară de Donald Trump secretarul apărării

Departamentul Apărării american a anunțat că trei membri importanți ai săi au renunțat la funcții, a doua zi după ce președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, l-a destituit pe ministrul apărării Mark Esper, transmite miercuri DPA, citată de Agerpres.

Cei trei sunt James Anderson, șeful direcției de politici a Pentagonului, Joseph Kernan, adjunct al ministrului apărării pentru informații, și Jen Stewart, șeful de cabinet al ministrului apărării.

Printre cei care vor ocupa pozițiile vacante se află Anthony Tata, un general de brigadă în retragere, care a făcut comentarii controversate despre islam și despre fostul președinte democrat Barack Obama.

Tata va prelua funcția de șef al direcției de politici a Pentagonului, în timp ce Kash Patel, fost consilier al congresmanului Devin Nunes, va deveni șeful de cabinet al ministrului.

Președintele american în exercițiu, Donald Trump, a anunțat luni că l-a demis pe ministrul apărării, Mark Esper, părând să folosească ultimele luni de mandat la Casa Albă pentru reglarea de conturi în interiorul administrației sale, notează DPA.

Decizia nu a fost total neașteptată, ținând cont de divergențele publice existente între Trump și Esper pe mai multe subiecte în ultimele luni. Mark Esper se pregătea de ceva vreme pentru perspectiva demisiei sau a destituirii sale după alegerile de la 3 noiembrie, în special dacă Trump ar fi câștigat un al doilea mandat.

Esper l-a înfuriat pe Donald Trump prin opoziția la amenințarea președintelui că va trimite militari activi pentru a reprima protestele antirasism care au zguduit SUA în vară. În plus, Mark Esper nu a fost de acord nici cu atitudinea de desconsidere a NATO afișată de Trump, au mai indicat sursele. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău