Demisia șefei social-democraților germani a aruncat guvernul Angelei Merkel într-o nouă criză care îi amenință supraviețuirea

  • 03 Iunie 2019 09:07
Demisia șefei social-democraților germani a aruncat guvernul Angelei Merkel într-o nouă criză care îi amenință supraviețuirea

Demisia, de ieri, a șefei social-democraților germani, ca reacție la înfrângerea în alegerile europene, a aruncat guvernul Angelei Merkel într-o nouă criză care îi amenință supraviețuirea, comentează Agerpres.

Prima femeie aflată în fruntea SPD a abandonat conducerea din cauza "lipsei sprijinului necesar", cu două zile înaintea unui vot intern asupra viitorului său.

Plecarea acesteia, criticată încă de la preluarea funcției sale în urmă cu un an de către susținătorii ieșirii din coaliția de la putere, ar putea deci accelera, printr-un efect de domino, destrămarea guvernului condus de cancelarul Angela Merkel. Mandatul său ar trebui să dureze până în 2021.

Organizarea de alegeri legislative anticipate în aceste condiții ar fi o premieră în Germania. Ele riscă să provoace pierderi grele celor două partide care au condus împreună sau pe rând Germania din 1949.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău