Demers la Procuratura Generală din partea a patru judecători ai CC, care acuză „filaj și intimidare”. „Viața lor ar fi în pericol” (ZdG)

  • 30 Aprilie 2020 17:42
Demers la Procuratura Generală din partea a patru judecători ai CC, care acuză „filaj și intimidare”. „Viața lor ar fi în pericol” (ZdG)

Patru judecători ai Curții Constituționale (CC) vor depune un demers la Procuratura Generală, deoarece ar deține probe că sunt filați și intimidați.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către președinta CC, Domnica Manole. Judecătoarea precizează că instituția își rezervă dreptul să sesizeze și instituțiile internaționale.

„Astăzi, în cadrul plenului CC, unii judecători au sesizat plenul cu privire la presupuse acțiuni de intimidare și filaj asupra lor. În baza acestor declarații și în baza declarațiilor apărute în mass-media privitor la eventuale acțiuni de presiune, intimidare, filare ilegală, ba chiar că viața acestor patru judecători ar fi în pericol, CC a decis de a sesiza procurorul general pentru a investiga acțiunile invocate de unii judecători ai CC și informațiile apărute în presă. Totodată, în calitate de președinte al CC, declar că CC își rezervă dreptul de a sesiza Comisia de la Veneția, Parlamentul European, Consiliul Europei, Ambasadele străine în R. Moldova, inclusiv Delegația UE, pentru a scoate în evidență presiunile publice, intimidările la care sunt supuși în prezent judecătorii ei”, a adăugat ea pentru ZdG.

Anterior, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, a spus că ar fi vorba despre Domnica Manole, Liuba Șova, Serghei Țurcanu și Nicolae Roșca. El a afirmat că acțiunile ar fi făcute la comanda președintelui Igor Dodon și ar fi implicați directorul adjunct al SIS, Artur Gumeniuc, și directorul CNA, Ruslan Flocea. 

Menționăm că CNA a venit cu un comunicat în care neagă aceste acuzații. 

„Recent, CNA a oferit răspuns la acest subiect unor deputați, dar și Procuraturii Generale, informând că Centrul nu întreprinde măsuri speciale de investigație în privința magistraților CC. În acest context, CNA își exprimă disponibilitatea de a fi supus oricăror verificări ale autorităților competente pentru a demonstra neimplicarea sa în acțiunile invocate. Totodată, instituția solicită politicienilor să nu atragă Centrul Național Anticorupție în luptele lor politice”, se arată în comunicatul instituției.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău