Delegația UE | Bruxelles va colabora cu forțele din R.Moldova, care susțin reformele stipulate în Acordul de Asociere

  • 26 Februarie 2019 10:19
Delegația UE | Bruxelles va colabora cu forțele din R.Moldova, care susțin reformele stipulate în Acordul de Asociere

Delegația Uniunii Europene la Chișinău atrage atenția asupra faptului că, deși alegerile din Rep. Moldova au fost "competitive și drepturile fundamentale au fost, în general, respectate", s-au constatat deficiențe pe parcursul campaniei și în ziua scrutinului.

Delegația UE face referire la misiunea de observare a alegerilor OSCE / ODIHR, care a înregistrat "acuzații de presiune asupra angajaților publici, indicii clare de cumpărare a voturilor și utilizarea abuzivă a resurselor de stat". Misiunea s-a referit și la "controlul mass-media de către actorii politici”, care a limitat ”gama de puncte de vedere prezentate alegătorilor".

În acest spirit, Uniunea Europeană se angajează să colaboreze cu toți cei care susțin procesul de reformă din R. Moldova pe care se concentrează Acordul de Asociere, în special în ceea ce privește combaterea corupției, indiferent de afilierea politică, independența sistemului judiciar și de-politizarea instituțiilor statului.

”Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova pe principiul condiționalității și respectului pentru statul de drept și standardele democratice”, se mai arată în comunicatul Delegației UE la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău