Delegația Rusiei nu va participa la sesiunea de iarnă a APCE

  • 18 Ianuarie 2016 12:38
Delegația Rusiei nu va participa la sesiunea de iarnă a APCE

Delegația Rusiei a decis să nu participe la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, programată să înceapă la 25 ianuarie, a declarat luni presei Leonid Sluțki, președintele Comisiei pentru afacerile cu CSI din Duma de Stat.

'Vom lipsi de la sesiunea din ianuarie', a indicat Sluțki, subliniind că Rusia va reveni la lucrările forumului de la Strasbourg doar în condițiile în care va fi repusă în drepturile de care a fost privată în aprilie 2014, scrie Agerpres.

La sesiunea din luna aprilie 2014, APCE a decis să suspende, până la sfârșitul acelui an, dreptul de vot al delegației ruse, dar și dreptul de a fi reprezentată la nivelul structurilor de conducere ale APCE, privând-o și de dreptul de a participa la misiunile de observare a alegerilor, ca urmare a anexării peninsulei Crimeea.

În ianuarie 2015, Rusiei și-a suspendat întreaga activitate la APCE pe întregul an 2015, după ce sancțiunile împotriva sa au fost prelungite de forumul de la Strasbourg.

La sesiunea din ianuarie, în conformitate cu procedura stabilită, are loc confirmarea prerogativelor delegațiilor naționale, și, după cum se știe, Adunarea va lua în discuție problema prelungirii sau nu a sancțiunilor împotriva delegației ruse.

Președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin declarase anterior că autoritățile ruse nu vor tolera niciun fel de discriminare, catalogând ca 'inacceptabile' sancțiunile adoptate de APCE împotriva delegației ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău