Delegația R.Moldova în CUC semnalează deplasarea neautorizată a tehnicii militare

  • 14 Iunie 2018 20:58
Delegația R.Moldova în CUC semnalează deplasarea neautorizată a tehnicii militare

Delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că în această dimineață, 14 iunie, pe traseul Tiraspol – Râbnița, direcția Grigoriopol – Dubăsari, au fost fixate trei coloane cu tehnică militară auto și blindată (posibil ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse), ce se deplasau însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

Într-un comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Integrare, citat de IPN, se spune că, fiind solicitat răspunsul celorlalte componente CUC asupra deplasării coloanelor militare, componenta regiunii transnistrene a specificat că toată tehnica militară a Tiraspolului se află în locurile de dislocare permanentă și nu circulă prin zona de securitate. Reprezentanții Federației Ruse a informat că se va documenta pe cazul dat și va informa CUC la următoarea ședință, care va avea loc pe 21 iunie.

La insistența părții moldovenești din cadrul Comandamentului Militar Întrunit, grupul observatorilor militari din Republica Moldova, Federația Rusă, Ucraina și regiunea transnistreană au început deplasarea pe traseul în cauză pentru a fixa încălcarea regimului Zonei de Securitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău