Delegația MAI condusă de ministrul Alexandru Jizdan, în vizită la Academia FBI din Quantico

  • 19 Mai 2017 22:31
Delegația MAI condusă de ministrul Alexandru Jizdan, în vizită la Academia FBI din Quantico

În cadrul vizitei de lucru în SUA, joi, 18 mai 2017, delegația MAI condusă de ministrul Alexandru Jizdan, a fost găzduită de Academia FBI din Quantico.

Astfel, conducerea MAI a fost familiarizată cu instituția FBI, în special, oficialii americani au prezentat toate informațiile despre rolul și sarcinile academiei, programele de instruire pe care le au, parteneriatele naționale și internaționale, dar și mecanismele pe care le aplică în procesul de pregătire profesională a studenților. De asemenea, delegația a avut posibilitatea de a vedea blocurile administrative și de instruire specializate, poligoanele de tragere și de conducere a automobilelor în situații extreme, sălile de sport etc.

Totodată, membrii delegației au vizitat cartierul general al FBI, unde ministrul Alexandru Jizdan, s-a întâlnit cu Directorul adjunct asociat, David L. Bowdich. În cadrul discuțiilor ministrul de Interne a adus mulțumiri pentru organizarea unei asemenea întrevederi și vizite la FBI, menționând că relațiile de cooperare dintre SUA și Republica Moldova se bazează pe deschidere, transparență în acțiunile comune și înțelegerea reciprocă.

Ministrul Afacerilor Interne a punctat prerogativele reformei polițienești, situația curentă în domeniul afacerilor interne din Republica Moldova, acțiunile întreprinse, dar și eventualele provocări și riscuri. În acest sens, Alexandru Jizdan a salutat participarea angajaților moldoveni în schimburi de experiență, studii, vizite, specificând ca numai prin împărtășirea celor mai bune practici pot fi obținute rezultate bune.

Oficialul american a vorbit despre importanța Academiei FBI în SUA, menționând despre faptul că această instituție a oferit pregătire și formare pentru doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din RM.

În acest sens, conducerea FBI a subliniat utilitatea unui dialog constant între MAI și Ambasada SUA, menținerea și intensificarea actualei cooperări dintre instituții, exprimând deschiderea Academiei FBI pentru a susține organele de drept din RM prin acordarea suportului necesar.

Părțile au mai discutat despre prevenirea și combaterea criminalității organizate, cooperarea operațională cu organele de drept din SUA, necesitatea intensificării eforturilor în domeniul crimelor cibernetice, terorism, criminalitatea transfrontalieră și alte subiecte de interes comun.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău