Delegația Bisericii Ortodoxe din R.Moldova la Palatul Patriarhal din București. A transmis un fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății-Albe-Ismail

  • 27 Octombrie 2019 13:22
Delegația Bisericii Ortodoxe din R.Moldova la Palatul Patriarhal din București. A transmis un fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății-Albe-Ismail

Delegația Bisericii Ortodoxe din R. Moldova, condusă de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Porfirie, Starețul Sfintei Mânăstiri Sireți însoțit de Preacuvioasa Maica Stareță a Sfintei Mânăstiri Suruceni, Egumena Epistimia, Preacuvioșii Arhimandriții Natanael și Mihail, Monahia Singlitichia, Ana Cecan, Victor Nicolăescu au transmis cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, un fragment din Moaștele Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății-Albe-Ismail, care a fost purtat în procesiunea tradițională Calea Sfinților și depus spre închinare credincioșilor în baldachinul de pe Colina Bucuriei a Patriarhiei Române.

Sfântul Dionisie a fost înscris în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea Episcopiei Basarabiei de Sud, în ședința Sfântului Sinod din toamna anului 2018, potrivit unui comunicat al Mitropoliei.

Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova a fost primită cordial la Palatul Patriarhal de către Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, fiind invitați la agapa frățească ce a urmat.

„Suntem prezenți ca delegație a Mitropoliei Chișinăului pentru a aduce mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru gestul pe care l-a făcut față de întreg clerul și poporul din Basarabia, trecând în rândul sfinților pe ierarhul Dionisie, monah de vocație cu viață sfântă care ne oferă și astăzi exemplu prin trăirea sa”, a declarat Părintele Porfirie Dobre în emisiunea Viața Cetății difuzată de Radio Trinitas.

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale, delegația a vizitat Palatul Patriarhal și Mânăstirea Radu Vodă din București.

Ceremonia de proclamare a canonizării se va desfășura în 27 octombrie după Sfânta Liturghie oficiată de Patriarhul Daniel împreună cu mai mulți membri ai Sfântului Sinod în altarul de vară din apropierea Catedralei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău