Delegația Ambasadei SUA în vizită de lucru la Poliția de Frontieră

  • 02 Februarie 17:20
Delegația Ambasadei SUA în vizită de lucru la Poliția de Frontieră

La data de 1 februarie 2024, șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca a primit într-o ședință de lucru pe E. S. Kent D. Logsdon, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, transmite Poliția de frontieră.

În deschiderea discuției, ambasadorul Kent D. Logsdon a transmis felicitări pentru numirea lui Ruslan Galușca în funcția de șef al Poliției de Frontieră, urându-i realizări notabile și succes în atingerea obiectivelor legate de securitatea frontierei.

În cadrul întâlnirii, oficialii au abordat subiectul proiectelor și programelor de asistență externă finanțate de SUA în perioada 2022-2023, precum și prioritățile pentru perioada următoare. Discuția a subliniat importanța consolidării relațiilor bilaterale și a deschis oportunități pentru colaborări viitoare în domenii noi de interes.

Totodată, Ambasadorul SUA a exprimat apreciere pentru reușitele și inițiativele de dezvoltare ale Poliției de Frontieră, inclusiv a asigurat că sprijinul și asistența Guvernului SUA vor continua să fie acordate autorității de frontieră.

În context, șeful Poliției de Frontieră, Ruslan Galușca, a adus mulțumiri echipei Ambasadei SUA în Republica Moldova pentru sprijinul constant acordat în ultimii ani, datorită căruia au fost realizate mai multe acțiuni comune. „Noi suntem într-un progres continuu, iar aportul Ambasadei și a Guvernului SUA este unul semnificativ în operaționalizarea și îmbunătățirea calităților serviciilor de frontieră.” a menționat Ruslan Galușca

Notăm faptul că parteneriatul durabil dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, prin cooperarea între autoritățile de competență, reflectă angajamentul ambelor părți de a contracara amenințările și de a asigura un mediu sigur și securizat la frontiera de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău