Delegați din R.Moldova, Georgia și Ucraina vor studia experiența SUA privind controlul parlamentar asupra domeniului securității

  • 13 Noiembrie 2019 10:26
Delegați din R.Moldova, Georgia și Ucraina vor studia experiența SUA privind controlul parlamentar asupra domeniului securității

Delegați ai Parlamentelor R.Moldova, Georgiei și Ucrainei efectuează, în zilele de 13-15 noiembrie, o vizită la Washington, dedicată studierii controlului parlamentar asupra domeniului securității. Republica Moldova este reprezentată de deputații Igor Munteanu, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, și Arina Spătaru, membru al Comisiei administrație publică.

Tematicile studiului vor viza rolul Parlamentului în sectorul securității; relațiile legislativ-executive cu privire la problemele din sectorul apărării și securității; supravegherea sectorului de securitate; utilizarea eficientă a autorității bugetare legislative în supravegherea sectorului de securitate; provocările și oportunitățile în domeniul securității în Europa de Est; incluziunea socială, transparența și creșterea încrederii cetățenilor în Legislativ, etc.

Vizita de studiu este organizată de Centrul European pentru Studii de Securitate ”George Marshall” (George C. Marshall European Center for Security Studies) și Grupul de parteneriat pentru democrație din cadrul Camerei Reprezentanților a Congresului SUA (House Democracy Partnership - United States House of Representatives).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău