Defecțiuni în serie pe segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale

  • 20 Octombrie 2020 15:12
Defecțiuni în serie pe segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale

Mai multe defecțiuni au afectat segmentul rusesc al Stației Spațiale Internaționale în noaptea de luni spre marți, dar Agenția spațială a Rusiei consideră că situația este sub control, în ciuda multiplicării problemelor în ultimele săptămâni, potrivit AFP, citat de hotnes.ro.

O defecțiune a scos din uz sistemul rusesc de aprovizionare cu oxigen Elektron-VM, în timp ce o alta a perturbat funcționarea toaletelor, iar un aspirator a început să miroasă a ars, arată agenția de presă RIA Novosti, care a citat o discuție între cosmonauții de pe ISS și Centrul de control al zborurilor spațiale (Tsoup), notează sursa citată.

"Defecțiunile survenite la bordul ISS în noaptea de 19 spre 20 octombrie au fost integral reparate, de manieră de către echipaj", a precizat Roskosmos, într-un comunicat.

Cu toate acestea, problemele se multiplică în ultimele săptămâni în segmentul rusesc al stației orbitale.

O defecțiune a toaletelor a durat mai multe ore în 11 octombrie iar sistemul de aprovizionare cu oxigen s-a oprit în 14 octombrie.

De asemenea, a fost constatată o scurgere de aer în modulul rusesc al ISS. Luni, Roskosmos a anunțat că echipajul a reușit în cele din urmă să astupe fisura.

Această serie neagră l-a determinat pe Ghenadi Padalka, care deține recordul de zile petrecute în spațiu și este o somitate în Rusia, să afirme că segmentul rusesc este pur și simplu vetust.

"Toate modulele segmentului rusesc sunt la final" de viață, a spus el, subliniind că echipamentul vechi de 20 de ani a depășit deja cu cinci ani durata programată de viață.

Sectorul spațial rusesc a traversat o serie de scandaluri de corupție, de deturnări de fonduri și de reduceri bugetare.

Marțea trecută, o navetă Soyuz MS-17 la bord cu Kathleen Rubins, Serghei Ryjikov și Serghei Kud-Svercikov s-a cuplat la stația orbitală la doar 3 ore și 3 minute de la decolare, un timp record.

Ei s-au alăturat lui Chris Cassidy (Nasa), Anatoli Ivanișin și Ivan Vagner (Roskosmos), a căror revenire pe Pământ este programată în 22 octombrie.
 
 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău