Decretele privind demisia a trei miniștri din Guvernul Recean, publicate în Monitorul Oficial

  • 15 Iulie 2023 13:46
Decretele privind demisia a trei miniștri din Guvernul Recean, publicate în Monitorul Oficial

Guvernul a rămas de astăzi oficial fără trei miniștri după ce decretele prin care șefa statului, Maia Sandu, a luat act de cererile de demisie a ministrei de Interne, Ana Revenco, ministrului Educației, Anatolie Topală și ministrei Infrastructurii, Lilia Dabija, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Amintim că anunțul privind plecarea celor trei șefi de ministere a fost făcut ieri, 14 iulie, de premierul Dorin Recean , care a evitat însă să spună care ar fi motivul demisiei lor.

Ulterior, într-o precizare pentru presă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a nvocate „motive personale”.

În aceeași zi premierul Dorin Recean a anunțatî n cadrul unui briefing că luni, 17 iulie, va propune președintei Maia Sandu noile candidaturi la conducerea celor trei ministere vizate.

De notat că Ana Revenco și Anatolie Topală au devenit miniștri pe 6 august 2021, iar Lilia Dabija - pe 16 februarie, odată cu învestirea noului Cabinet de Miniștri, condus de Dorin Recean.

Președinta Maia Sandu a luat act și a semnat vineri, 14 iulie, decretele privind demisia celor trei miniștri din Guvernul condus de Dorin Recean.

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat, în timpul unui briefing de presă, că luni, 17 iulie, va înainta președintei Maia Sandu, lista noilor candidaturi la conducerea celor trei ministere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău