Declarațiile reprezentanților Blocului ACUM după consultările cu Igor Dodon. „Zarurile au fost aruncate, se așteaptă un guvern tehnocrat”

  • 13 Noiembrie 2019 11:37
Declarațiile reprezentanților Blocului ACUM după consultările cu Igor Dodon. „Zarurile au fost aruncate, se așteaptă un guvern tehnocrat” Diez.md

Reprezentanții blocului ACUM insistă în continuare ca premier să fie numită Maia Sandu, iar din viitorul Guvern să facă parte aceiași miniștri.

Ei consideră că principala problemă pentru construcția unei coaliții cu PSRM este Igor Dodon. Declarațiile au fost făcute de deputații Blocului ACUM, Igor Grosu și Alexandru Slusari, după discuțiile cu președintele Igor Dodon. Reprezentanții blocului ACUM au declarat că „zarurile au fost aruncate, se așteaptă un guvern tehnocrat”.

„Am reiterat că în această funcție poate fi doar Maia Sandu cu actuala garnitură de miniștri și cu acea agendă asumată: reforma justiției, procurorul general, evaluarea procurorilor, scoaterea din captivitate a instituțiilor. Doar în acest caz pot avea loc discuții. În caz contrar, se va ajunge într-o situație similară. Noi credem că dacă nu ar fi fost procurorul general, ei veneau cu alt motiv pentru a demite Guvernul Sandu. Igor Dodon cred că se pregătește tot mai insistent pentru alegerile prezidențiale”, a spus deputatul PAS, Igor Grosu.

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, de la Platforma DA, spune că, cel mai probabil, au fost aruncate deja zarurile și că va exista un guvern tehnocrat. „Era de așteptat că după demisia guvernului, blocul ACUM nu avea cum să vină cu altă strategie și altă componență a Guvernului. Guvern reformator, pro-european, axat pe reforma justiției, pe care nu pot fi compromisuri. După ce s-a întâmplat ieri, care sunt garanțiile că președintele țării nu va interveni în actul de guvernare? Nu e problema în PSRM. Noi facem distincția între PSRM și Igor Dodon. Cu toate rezervele și problemele, noi am comunicat cu PSRM. Factorul destabilizator era Igor Dodon. Zarurile au fost aruncate, se așteaptă un guvern tehnocrat”, a declarat deputatul Alexandru Slusari.

Menționăm că urmează ca Igor Dodon să aibă consultări și cu reprezentanții PD și ai Partidului Șor în vederea formării unei majorități parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău