Declarațiile fracțiunilor parlamentare după consultările cu președinta Maia Sandu privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru

  • 11 Februarie 2021 17:59
Declarațiile fracțiunilor parlamentare după consultările cu președinta Maia Sandu privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare au avut în această seară consultări cu președinta Maia Sandu, despre situația politică din Republica Moldova.

După consultări, deputații socialiști au declarat că sunt în așteptare ca șeful statului să respecte prevederile constituționale și să înainteze candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Președintele fracțiunii socialiștilor, Corneliu Furculiță, a ținut să precizeze, însă, că o majoritate formalizată pentru a susține un candidat la funcția de premier nu este o alianță. În declarațiile pentru presă, el a mai spus că în Parlament ar exista o susținere mai mare pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier, decât anunță unele partide politice.

Reprezentanții Platformei DA au spus că au fost la consultări cu aceeași abordare, ca liderul formațiunii, Andrei Năstase să fie numit în fruntea unui guvern anticriză. Deputatul Alexandru Slusari și-a exprimat speranța că președinta Maia Sandu va avea suficiente motive să nu accepte candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Deputații Platformei Pentru Moldova au acuzat-o pe șefa statului că s-ar axa ”pe jocuri politice”. Ei au spus că vor susține candidatura propusă de Partidul Socialiștilor, dar spun că acest lucru nu înseamnă că în Republica Moldova nu trebuie să aibă loc alegeri, după cum a declarat deputatul Denis Ulanov.

Liderul democraților, Pavel Filip, a declarat după consultările cu Maia Sandu, că democrații nu au pretenții la candidatul la funcția de prim-ministru Mariana Durleșteanu, „dar nu cred într-o activitate eficientă a unui guvern susținut de Partidul Șor”. Democrații ar opta pentru o coaliție largă cu PSRM, PDM, PAS și Platforma DA.

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate susțin în continuare necesitatea unor alegeri anticipate și au denunțat situația de astăzi din Parlament, prin care s-a formalizat o alianță dintre socialiștii și deputații grupului Șor. „Noi vom face tot posibilul să ajungem la alegeri anticipate. Azi în Parlament am asistat la o reîncarnare la ceea ce se numea Alianța Șor-Plahotniuc-Dodon”, a declarat liderul PAS, Igor Grosu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău