Declarațiile de avere ar trebui să conțină și contribuția fiecăruia la bugetul de stat, opinie

  • 09 Ianuarie 2019 08:07
Declarațiile de avere ar trebui să conțină și contribuția fiecăruia la bugetul de stat, opinie

Declarațiile de avere prezentate autorităților statului ar trebui să conțină, pe lângă venituri și cheltuieli, și sumele cu care acești cetățeni contribuie la bugetul statului.

De această părere este analistul politic Victor Ciobanu, exprimată la emisiunea „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

Victor Ciobanu a făcut declarația în contextul în care pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au apărut declarațiile de avere ale candidații la funcția de deputat pe listele de partid. „Nu sunt contra ca oamenii să fie bogați, dar vreau să văd cât contribuie la bugetul de stat, la economia țării. Pentru că observăm un lucru foarte important: în momentul în care cea mai influentă persoană în stat își ține toate averile în of-shore-uri, respectiv, nu plătește nimic în calitate de impozite pe aceste bunuri, averi, eu nu am niciun argument ca să-l suspectez că el vrea un bine în economia țării”, spune analistul.

Potrivit lui, declarațiile de avere care au apărut pe site-ul CEC în dimineața zilei de ieri, la scurt timp au dispărut.

Vicepreședintele Partidului Politic Platforma demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, care este și candidat din partea blocului ACUM DA PAS pe o circumscripție din Chișinău, a făcut referire la veniturile liderului PDM, Vlad Plahotniuc. „Este imoral când un personaj care se află de mai mult de 10 ani în politică și a fost indirect sau direct la guvernare în toată această perioadă să declare un pian cu valoarea egală cu aproximativ 2500 pensii minime din Republica Moldova și în situația în care 80% dintre pensionari primesc pensii de sub 2000 de lei. Sub aspect moral, asemenea personaj nu are ce căuta în politica moldovenească”, consideră politicianul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău