Declarații ireale la summitul dictatorilor. Putin face apel la pace „în întreaga lume”

  • 14 Octombrie 2022 16:47
Declarații ireale la summitul dictatorilor. Putin face apel la pace „în întreaga lume”

Președintele rus, Vladimir Putin, a făcut apel la folosirea „bunăvoinței” pentru soluționarea conflictelor din întreaga lume, fără a face referire la războiul din Ucraina, scrie CNN.

Apelul lui Vladimir Putin vine la doar câteva zile după ce Rusia a lansat zeci de rachete care au lovit puternic orașele din Ucraina, bombardamente care au dus la cel puțin 19 morți și peste o sută de răniți, scrie Digi24.

„Toată lumea are bunăvoință și trebuie să folosim această bunăvoință la maximum”, în soluționarea oricăror conflicte, a afirmat Putin, adresându-se liderilor prezenți la summitul Comunității Statelor Independente. 

„Trebuie să ne străduim să găsim căi de a ieși din situația actuală, de fiecare dată când aceasta apare”, a adăugat liderul rus. 

Putin a mai spus că Rusia „salută eforturile de mediere ale oricui, atât timp cât acestea sunt direcționate către atenuarea situației, în beneficiul tuturor participanților la conflicte”. 

„Acest lucru se aplică, de asemenea, partenerilor noștri din Statele Unite și Europa”, a mai spus Putin fără a face vreo referire la războiul declanșat de ruși în Ucraina. 

Summitul CSI, care are loc în capitala Kazahstanului, Astana, reunește liderii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Turkmenistan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău