Declarație la CSM depusă de un grup de judecători: Este nevoie de schimbări în sistemul de justiție, dar fără imixtiuni

  • 23 Iulie 2019 10:29
Declarație la CSM depusă de un grup de judecători: Este nevoie de schimbări în sistemul de justiție, dar fără imixtiuni

Mai mulți judecători de la Judecătoria Centru Chișinău au depus o declarație comună la Consiliul Superior al Magistraturii prin care afirmă că este nevoie de reforme și schimbări în sistemul de justiție, dar susțin că acestea ar trebui să aibă loc fără imixtiuni. Ei au reiterat necesitatea asigurării independenței judecătorilor.

Sistemul judecătoresc trebuie să se schimbe la față. Noi suntem pentru schimbare, vom contribui la această schimbare, dar ea nu trebuie să fie în detrimentul independenței judecătorilor. Noi trebuie să fim mai deschiși, pentru că societatea nu poate avea încredere în sistem, pentru că oamenii nu ne cunosc. Sunt necesare schimbări, care trebuie să fie în limitele cadrului legal”, au anunțat câțiva dintre semnatarii declarației.

Magistratul Victoria Sanduța, care este în prezent suspendată din funcția de judecător, a declarat că CSM ar trebui să-și recunoască eșecul și vinovăția în crearea unui sistem judiciar dependent și aservit. De asemenea, ea a solicitat demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM au luat act de declarația comună a judecătorilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău