Declarație în Parlamentul European: R.Moldova a întârziat reformele pe care s-a angajat să le facă, ba chiar a încercat să schimbe sensul unor măsuri luate de comun acord cu partenerii europeni

  • 23 Iunie 2020 15:01
Declarație în Parlamentul European: R.Moldova a întârziat reformele pe care s-a angajat să le facă, ba chiar a încercat să schimbe sensul unor măsuri luate de comun acord cu partenerii europeni

”Republica Moldova a întârziat reformele pe care s-a angajat că le va face, iar în unele cazuri chiar a încercat să schimbe sensul unor măsuri luate de comun acord cu partenerii europeni”, atenționează raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache.

El a anunțat că Raportul privind rezultatele Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova și-a început parcursul procedural în cadrul Parlamentului European și urmează a fi votat în luna octombrie.

Potrivit europarlamentarului, acest Acord și-a împlinit menirea de a ancora Republica Moldova în parcursul său european, ”în pofida ezitărilor politicienilor de la Chișinău pe acest parcurs și a angajamentelor pentru reformă făcute fără convingere sau finalitate. (…) Am asistat la discursuri care foloseau un dublu limbaj, informații false despre sprijinul european au circulat fără nicio opreliște, iar relația cu Uniunea Europeană a fost denigrată în interes politic. Este manifestarea riscurilor la care se supune o țară a cărei elită politică se pune pe sine mai presus decât interesul societății. Ce trebuie să nu uităm nicio clipă este să punem pe primul loc interesul cetățenilor, evidențiind în același timp, atunci când este cazul, lipsa de performanță a clasei politice. Proiectul Uniunii Europene este unul generos, cred că este legitim și benefic să ne asumăm cu toții sarcina onorantă și dificilă de a munci în beneficiul tuturor europenilor, indiferent unde se află aceștia”, a punctat Dragoș Tudorache.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău