Declarație comună a ambasadorilor țărilor UE în R.Moldova: Respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de PSRM și de deputatul fugar Ilan Șor

  • 25 Februarie 12:25
Declarație comună a ambasadorilor țărilor UE în R.Moldova: Respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de PSRM și de deputatul fugar Ilan Șor

Ambasadorii țărilor UE în R. Moldova au semnat o declarație comună în care-și exprimă dezacordul în legătură cu „recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiștilor și de deputatul fugar Ilan Șor”.

„Noi, ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE dorim să respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiștilor și de deputatul fugar Ilan Șor. Ambasadorii UE și ai statelor membre UE observă evoluțiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor și practicilor interne cu angajamentele internaționale ale Republicii Moldova, inclusiv cele față de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor și în respect deplin față de independența și suveranitatea Republicii Moldova. UE și statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova și își demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din țară”, se arată în declarație.

Semnatarii sunt ambasadori ai: Uniunii Europene, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania, Suedia.

Amintim că Partidul Socialiștilor l-a acuzat pe Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, de faptul că nu ar respecta suveranitatea și independența Republicii Moldova, după ce diplomatul a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului, precum și adoptarea mai multor legi inițiate de PSRM, pe care le-a calificat ca fiind ”dubioase”.

De asemenea, Ilan Șor l-a acuzat pe ambasador că dorește să „preia controlul total asupra Republicii Moldova” după ce oficialul european a declarat că este îngrijorător când „persoane implicate în frauda bancară decid în ceea ce privește formarea Guvernului”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
14
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,06 m/s
Sun
10
Mon
10
Tue
9
Wed
10
Thu
12

Curs oficial BNM 17 Aprilie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3806 -0.0000
USD 17.8731 -0.0000
RON 4.3416 -0.0000
UAH 0.6392 -0.0000
RUB 0.2325 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău