Declarație a vicepremierului Nicu Popescu în legătură cu situația de securitate din regiune: R.Moldova pledează ferm pentru necesitatea dezescaladării tensiunilor actuale

  • 21 Februarie 2022 15:17
Declarație a vicepremierului Nicu Popescu în legătură cu situația de securitate din regiune: R.Moldova pledează ferm pentru necesitatea dezescaladării tensiunilor actuale

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, a venit cu o declarație în legătură cu situația de securitate din regiune.

„Împărtășim îngrijorarea profundă a statelor partenere în legătură cu deteriorarea semnificativă a situației de securitate din Ucraina și de la granițele acesteia, care pun în pericol suveranitatea și integritatea teritorială a țării vecine.

Orice amenințare sau folosire a forței care afectează suveranitatea și integritatea teritorială a statelor contravine principiilor fundamentale ale dreptului internațional, a ordinii de securitate europeană consacrată în Actul final de la Helsinki, Carta de la Paris și declarațiile ulterioare ale OSCE.

Observăm, totodată, acțiuni organizate de provocare a violențelor însoțite de o creștere semnificativă a dezinformării și informațiilor false care sunt menite să inducă și o stare de confuzie.

Republica Moldova pledează ferm pentru necesitatea dezescaladării tensiunilor actuale, printr-un efort coordonat și prin identificarea unor soluții diplomatice. Salutăm determinarea autorităților ucrainene de a identifica o ieșire pașnică din actuala criză și facem un apel la calm și soluționarea tuturor divergențelor prin dialog.

Totodată, reiterăm și pe această cale susținerea plenară pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, în granițele recunoscute la nivel internațional”, se arată în declarație. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău