Declarația PLDM | Beneficiarii furtului miliardului, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, în complicitate cu forțele de securitate străine, au orchestrat condamnarea lui Vlad Filat

  • 08 Decembrie 2019 17:10
Declarația PLDM | Beneficiarii furtului miliardului, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor, în complicitate cu forțele de securitate străine, au orchestrat condamnarea lui Vlad Filat

Astăzi, 8 decembrie 2019, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Reuniunea a fost prilejuită de aniversarea a 12-a de la fondarea partidului. La finanalul ședinei, a fost adoptată o declarație.

“Pentru a detruna procesul de apropiere de Uniunea Europeană, forțe ostile țării noastre au pus la cale un plan diabolic – decapitarea și destructurarea Partidului Liberal Democrat din Moldova, ca forță motrice a acestui proces. Astfel, autorii și beneficiarii furtului miliardului, oligarhul Vladimir Plahotniuc și controversatul afacerist Ilan Șor, în complicitate cu structuri de securitate străine, au orchestrat arestarea și condamnarea liderului PLDM, Vlad Filat. Au urmat apoi ani de prigoană împotriva membrilor și aleșilor locali ai PLDM!”, se arată în respectivul document.

Astfel PLDM cere ca cetățenii Vlad Plahotniuc și Ilan Șor să fie aduși în țară și deferiți justiției pentru devalizarea băncilor și pentru tot haosul pe care l-ar fi  provocat în societatea noastră. 

La Consiliu au participat președintele Tudor Deliu și vicepreședinții partidului, membri fondatori ai PLDM, inclusiv Vlad Filat, membri ai Biroului Politic Central, președinți de organizații teritoriale și aleși locali liberal-democrați.

Agenda CPN a inclus chestiuni privind activitatea partidului în ultima perioadă, inclusiv o analiză a prestației și rezultatelor obținute de PLDM în cadrul ultimului scrutin local. De asemenea, membrii CPN au adoptat un plan de consolidare a structurilor partidului și au operat unele remanieri la nivelul organelor centrale ale PLDM.

În discursul său, președintele PLDM, Tudor Deliu, a adresat felicitări membrilor CPN și tuturor colegilor săi de partid cu ocazia celei de-a 12-a aniversări de la fondarea partidului.

“Să ne amintim ce a însemnat pentru poporul nostru regimul comunist al lui Voronin. Republica Moldova era izolată complet de restul lumii. Relațiile cu țările vecine, în primul rând, cu România, erau practic înghețate. Oamenii nu aveau dreptul la libera circulație și erau nevoiți să cheltuie bani și timp pentru vize de călătorie în România și în celelalte țări ale Uniunii Europene. Dar, odată cu apariția PLDM pe scena politică, lucrurile în țară au început să se schimbe în bine. Cetățenii au început să prindă la curaj și, mai ales, să creadă cu fermitate că Republica Moldova poate avea un viitor european”, a menționat Deliu.

Evenimentul a fost salutat de Partidul Popular European printr-un mesaj video, transmis de Secretarul General al PPE, Antonio Lopez-Isturiz:

„În numele PPE, aș dori să vă transmit cele mai calde felicitări cu prilejul celei de a 12-a aniversări de la fondarea PLDM. Aveți 12 ani de victorii și provocări, oportunități și obstacole, speranțe și dezamăgiri (…). De-a lungul anilor, ați dovedit înțelepciune politică și capacitate de a porni de la început. La această aniversare, vreau să vă spun că PPE a fost impresionat de rezultatele voastre la alegerile locale trecute. Ați dovedit că PLDM este mai viu ca oricând”, a menționat Secretarul General al PPE.

În cadrul ședinței CPN au mai luat cuvantui Galina Tonu, vicepreședinta Organizației de Femei a PLDM și vicepreședintă a raionului Ialoveni, Alexandru Bujorean, vicepreședinte PLDM și primar de Leova, Iulian David, vicepreședinte PLDM, Svetlana Tăbăcaru, primar de Scoreni, Strășeni, Tamara Ambroci Ivanov, membru al BPC al PLDM, Igor Cereteu, reprezentantul PLDM în Diaspora, Nadejda Plăcintă, președinta Organizației de Femei a PLDM, și Anastasia Cojocari, președinta Organizației de Tinerat a PLDM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău