Declarația lui Ștefan Gațcan privind decizia de a părăsi PSRM și a adera la Pro Moldova

  • 30 Iunie 2020 16:59
Declarația lui Ștefan Gațcan privind  decizia de a părăsi PSRM și a adera la Pro Moldova

Ștefan Gațcan, noul membru al grupului parlamentar Pro Moldova, declară că decizia de a părăsi Partidul Socialiștilor și a adera la grupul parlamentar Pro Moldova este o decizie personală. „Nu este influiențată de nimeni și este o decizie care este motivată din punct de vedere al situației care există azi în societatea noastră”, a spus deputatul, citat de IPN.

În cadrul unui briefing de presă, Ștefan Gațcan, a menționat că în cele trei luni de când se află în Parlament a înțeles problemele din sistemul sanitar, iar tentativele sale de a îmbunătăți lucrurile nu au fost auzite. Ștefan Gațcan le-a sugerat foștilor colegi să nu vină cu atacuri în adresa sa, a rudelor, prietenilor.


Andrian Candu, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, a venit și el cu un mesaj către colegii din politic și către instituțiile de forță. „Se încearcă să se depășească limitele și liniile roșii. Politicul presupune lupta politică, lupta ideilor, profesionalismul, experiența, poziționările politice. Politicul nu presupune intimidare, amenințare, ceea ce a început tot mai des și mai des să se întâmple în Republica Moldova”, a spus Andrian Candu.

Acesta a precizat că pe parcursul zilei de astăzi, 30 iunie, au început unele intimidări și au fost câteva incidente neplăcute. Persoanelor care și-au permis să încalce legea, Andrian Candu le-a transmis că, dacă astfel de incidente se vor repeta, grupul parlamentar Pro Moldova va sesiza ambasadorii, organizațiile internaționale și partenerii de dezvoltare.

Vladimir Cebotari, deputat Pro Moldova, a precizat că cineva dintre membrii grupului parlamentar a fost oprit în trafic de către un grup de persoane, care deja a fost identificat, acesta permițându-și presiuni și amenințări cu răfuială fizică pentru a fi luate anumite decizii. Deputatul a adăugat că va fi făcută o sesizare către organele de drept, unde vor fi indicate exact numele persoaneor implicate și a menționat că dispune fr înregistrări video și audio despre incidentul relatat.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău