DECIZII ale autorităților | Transport public gratuit și fără taxatori în Chișinău și Bălți, iar directorul Spitalului Republican a fost demis. Ion Chicu: „Amploarea epidemiei se va extinde în R. Moldova”

  • 25 Martie 2020 08:35
DECIZII ale autorităților | Transport public gratuit și fără taxatori în Chișinău și Bălți, iar directorul Spitalului Republican a fost demis.  Ion Chicu: „Amploarea epidemiei se va extinde în R. Moldova”

Directorul Spitalului Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție după ce a dispus efectuarea unor teste de diagnosticare a noului Coronavirus pentru patru lucrători medicali la un laborator privat. Premierul Ion Chicu a declarat marți seara după ședința Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale că directorul spitalului va fi înlocuit pentru a spori capacitățile instituției medicale.

Ulterior, pe pagina sa de Facebook, șeful Guvernului a postat dispozitivul deciziilor aprobate de Comisie în care este scris că Anatol Ciubotaru este destituit din funcție din data de 24 martie fără să se precizeze motivul. Totuși, în primul punct al dispoziției, este specificat faptul că încălcarea intenționată sau din neglijență a dispozițiilor Comisiei, constituie temei de eliberare din funcție a conducătorului instituției publice.Director interimar al Spitalului Clinic Republican a fost numit vicedirectorul medical al Institutului de Urgență Andrei Uncuță.

În următoarele două săptămâni, în municipiile Chișinău și Bălți transportul public va circula fără prezența taxatorilor, potrivit deciziei aprobate marți de Comisia Națională pentru Situații Excepționale. Măsura se aplică până la data de 10 aprilie pentru a limita răspândirea infecției.

Premierul Ion Chicu a anunțat după ședința Comisiei că întreprinderile municipale vor presta serviciile de transport fără a lua bani de la pasageri. În același timp s-a decis că în mijloacele de transport public, pasagerii vor putea călători doar pe scaune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău