Decizie controversată luată de KFC. Ce se întâmplă cu celebrul pui servit acum în restaurante

  • 22 Iulie 2020 11:14
Decizie controversată luată de KFC. Ce se întâmplă cu celebrul pui servit acum în restaurante

KFC se pregătește pentru viitor, iar asta implică schimbări majore și controversate în ceea ce privește celebrul pui servit de companie în restaurantele sale.

KFC lucrează cu o firmă rusească specializată în printarea 3D pentru a produce nuggets de pui în laborator. Lanțul de restaurante consideră că acest tip de carne reprezintă viitorul. 

Compania încearcă, astffel, să creeze primul laborator care să producă nuggets de pui, parte din conceptul „restaurantul viitorului”, au anunțat reprezentanții săi. KFC va lucra cu firma rusească 3D Bioprinting Solutions pentru a dezvolta tehnologia de bioprintare care va imprima carne de pui folosind celule de pui și material vegetal.

KFC intenționează să ofere firmei de bioprintare ingrediente precum panificația și condimentele „pentru a asigura gustul emblematic KFC”, iar rușii vor încerca să reproducă aroma și textura puiului servit în acest moment în restaurante.

Trebuie remarcat faptul că în procesul de imprimare va fi folosită carne, deci produsul nu va fi unul vegetarian. Totuși, KFC oferă o opțiune vegetariană la unele dintre restaurantele sale. Anul trecut, Kentucky Fried Chicken a devenit pirmul lanț de restaurante fast-food care a testat produsul de pui realizat pe bază de plante de către Beyond Meat.

Aceste nuggets de pui ar fi mai prietenoase cu mediul, arată un studiu realizat de American Evironmental Science and Technology Journal, care ilustrează beneficiile creșterii cărnii în laborator precum reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie în comparație cu metodele tradiționale.

sursa: yoda.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău