Decizia privind indemnizațiile pentru urmașii personalului medical decedat de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

  • 21 Mai 2021 11:16
Decizia privind indemnizațiile pentru urmașii personalului medical decedat de COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial

Decizia Cabinetului de miniștri de alocare, din fondurile de urgență ale Guvernului, a 2,2 milioane de lei pentru familiile personalului medical care a decedat în lupta cu virusul SARS-Cov-2 a fost publicată în Monitorul Oficial de astăzi, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, de indemnizații unice în valoare de o sută de mii de lei vor beneficia 22 de familii, anunță sursa citată.

Potrivit documentului, ajutorul financiar va fi acordat rudelor cadrelor medicale a căror deces a survenit după data de 17 martie 2020, din cauza complicațiilor de COVID-19. Suportul bănesc este scutit de impozitul pe venit și de plata contribuțiilor de asigurări sociale obligatorii.

Controlul asupra executării acestei decizii se pune în sarcina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar hotărârea a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău