Decizia miniștrilor afacerilor europene din statele UE referitor la acordul privind Brexit

  • 20 Noiembrie 2018 08:30
Decizia miniștrilor afacerilor europene din statele UE referitor la acordul privind Brexit

Miniștri afacerilor europene din statele UE au aprobat ieri, în linii mari, proiectul de acord privind retragerea Marii Britanii din Uniune, programată pentru martie anul viitor.

Mai sunt puncte de vedere divergente privind data până la care s-ar putea încheia o eventuală perioadă de tranziție, iar problema trebuie rezolvată până la summit-ul special al liderilor europeni programat duminică, transmite Radio România Actualități. 

Tot până atunci ar urma să fie definitivat și un document separat privind relația viitoare cu Marea Britanie. După reuniunea organizată ieri la Bruxelles, negociatorul-șef pentru Brexit al UE, Michel Barnier, s-a declarat mulțumit că statele membre au sprijinit proiectul de acord care urmează să fie ratificat de ambele părți.

 Și la Londra, premierul Theresa May a spus din nou că este hotărâtă să asigure aprobarea în parlament a proiectului de acord privind retragerea Marii Britanii din blocul comunitar. Theresa May se confruntă însă cu opoziția mai multor formațiuni politice, inclusiv cu perspectiva unei încercări de schimbare a sa de la conducerea executivului britanic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău