Decizia judecătorească în cazul omorului fiului analistului Anatol Țăranu

  • 18 Octombrie 2018 16:26
Decizia judecătorească în cazul omorului fiului analistului Anatol Țăranu

Tânărul care, la sfârșitul lunii iunie, l-a împușcat mortal pe Teodor Țăranu, fiul analistului Anatol Țăranu, a fost condamnat la 13 ani și patru luni de închisoare. Acesta urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar de tip închis, comunică IPN.

Procurorul Sergiu Zamă a declarat pentru IPN că, în conformitate cu hotărârea instanței, condamnatul urmează să achite familiei victimei 165 de mii de lei pentru prejudiciul material și 300 de mii de euro pentru prejudiciul moral cauzat.

Prezent la ședința de judecată, tatăl victimei, analistul Anatol Țăranu, a declarat pentru presă că este convins că avocații inculpatului vor contesta decizia instanței la Curtea de Apel. Judecata nu a răspuns la principala întrebare, și anume care au fost motivele omorului. „Bănuiesc că, de fapt, la mijloc nu a fost încercarea inculpatului de a explica faptul că el, chipurile, nu-și dă seama despre ce este vorba. S-a întâmplat un lucru care este caracteristic pentru acest spațiu dintre Prut și Nistru de 200 de ani”, a mai spus Anatol Țăranu.

Condamnatul, în vârstă de 32 de ani, nu a fost prezent la ședința de judecată, iar apărarea afirmă că acesta este dreptul său.

Teodor Țăranu, în vârstă de 30 de ani, a fost împușcat pe 30 iunie într-un apartament din sectorul Buiucani al capitalei. La fața locului, oamenii legii au depistat pistolul, deținut legal de către suspect. Potrivit oamenilor legii, victima a fost împușcată de suspect în urma unui conflict iscat între ei, ambii fiind în stare de ebrietate.

Sursa: IPN

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău