Decizia Guvernului Italiei privind restricțiile impuse din cauza pandemiei

  • 05 Ianuarie 2021 12:15
Decizia Guvernului Italiei privind restricțiile impuse din cauza pandemiei

Guvernul italian a decis săptămâna aceasta să mențină restricțiile la nivel național pentru a încetini răspândirea noului tip de coronavirus, dar a convenit să relaxeze restricțiile în zilele lucrătoare, informează marți Reuters, potrivit Agerpres.

Italienii au petrecut o bună parte a zilelor de Crăciun și Anul nou acasă, fiindu-le permis să iasă din locuințe doar pentru a se deplasa la locul de muncă, din motive de sănătate și pentru urgențe, sau pentru scurte vizite la un număr limitat de rude și prieteni.

Aceste restricții urmează să expire marți, iar miniștrii italieni au convenit, în timpul unei ședințe de guvern convocate luni seara, să revină la vechiul sistem pe trei niveluri, care permite impunerea de măsuri diferite în regiuni diferite.

Cu toate acestea, toate barurile și restaurantele de pe teritoriul Italiei vor trebui să închidă în weekend, iar deplasările dintre localități vor trebui reduse la minim.

Guvernul italian a decis de asemenea să amâne până lunea viitoare redeschiderea instituțiilor de învățământ superior la o capacitate de 50%. Unele regiuni, inclusiv Veneto din jurul Venției, au decis să amâne redeschiderea pentru 31 ianuarie.

Numărul de contaminări zilnice a scăzut de la maximum de circa 40.000 înregistrate la mijlocul lui noiembrie până la sub 20.000 în prezent, însă rata de infectare rămâne una oscilantă, cu multe sute de decese înregistrate zilnic.

Decizia guvernului italian extinde de asemenea până pe 15 ianuarie interdicția în vigoare cu privire la circulația între cele 20 de regiuni ale Italiei, cu deplasări permise doar pentru a putea ajunge la locul de muncă, pentru urgențe și motive de sănătate.

Italia, prima țară occidentală lovită de COVID-19, a raportat până acum aproape 76.000 de decese cauzate de noul tip de coronavirus începând din februarie, a cincea cea mai mare cifră la nivel mondial.

Sâmbătă, Ministerul Sănătății al Italiei a amânat redeschiderea stațiunilor de schi la 18 ianuarie, de la 8 ianuarie cum era planificat înainte, subliniind că decizia de închidere a stațiunilor a fost prelungită la cererea guvernatorilor regionali și la sfatul experților în domeniul sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău