Decizia Curții de Apel Chișinău în dosarul privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora

  • 17 Iunie 2021 14:04
Decizia Curții de Apel Chișinău în dosarul privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora

Decizia Comisiei Electorale Centrale prin care au fost deschise 146 de secții de votare peste hotarele Republicii Moldova  în străinătate a fost anulată de magistrații Curții de Apel Chișinău. Completul format din judecătorii Ion Muruianu, Anatolie Minciuna și Veronica Negru au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide și a anulat anexa la punctul 1 din hotărârea CEC din 5 iunie.

Astfel Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să țină cont de avizul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare.

Amintim că șase concurenți electorali au atacat în instanță hotărârile Comisiei Electorale Centrale privind deschiderea secțiilor de votare peste hotare, cerând majorarea numărului acestora. CEC a decis inițial deschiderea a 139 de secții, ulterior a majorat numărul cu șapte, până la 146, deși Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a recomandat deschiderea a mai mult de 190 de secții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău