Decizia Curții de Apel București în privința extrădării fiicei președintelui liceelor „Orizont”

  • 18 Decembrie 2019 16:53
Decizia Curții de Apel București în privința extrădării fiicei președintelui liceelor „Orizont”

Curtea de Apel București a respins extrădarea profesoarei de origine turcă, Bușra Zeynep Șen, care este și fiica președintelui liceelor „Orizont” din R.Moldova, anunță g4media.ro.

Potrivit sursei citate, procurorul a cerut respingerea solicitării de extrădare.

„Din studierea mandatului apreciez ca extrădarea este ceruta din motive politice și sociale ceea ce încalcă drepturile omului. Parchetul solicita respingerea cererii de extradare”

Amintim că Bușra Zeynep Șen este profesoară la Liceul Internațional de Informatică din București și a fost reținută de polițiști, miercuri dimineață, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile regimului Erdogan, a anunțat instituția de învățământ într-un comunicat remis G4Media.ro.

În vârstă de 24 de ani, Bușra Zeynep Șen este de doi ani profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și este căsătorită cu un cetățean român.

„Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vâneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, când au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău”, se arată în comunicat.

Zilele trecute, un profesor turc din Bosnia Herzegovina a fost reținut de asemenea la cererea Ankarei, dar instanța din Sarajevo a respins solicitarea și l-a eliberat pe profesorul Fatih Keskin.

Într-un caz similar, în decembrie anul trecut, un judecător de la Curtea de Apel București a respins cererea autorităților turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicația Zaman România. Decizia a fost luată după aproximativ un sfert de oră de deliberări, având în vedere că și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București se opune extrădării jurnalistului.

Și în Turcia Erdogan desfășoară o amplă campanie de epurare. Procuratura din Ankara a emis ieri mandat de reținere pentru 260 de persoane, pentru presupusele legaturi cu mișcarea Gulen, iar astazi procuratura din İzmir a emis un alt mandat pentru 221 de persoane, potrivit presei turce.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău