DOC | Decizia Consiliului Suprem de Securitate referitoare la „Riscul subminării ordinii constituționale a Republicii Moldova”

  • 24 Aprilie 2021 12:42
DOC | Decizia Consiliului Suprem de Securitate referitoare la „Riscul subminării ordinii constituționale a Republicii Moldova”

Președinția a publicat decizia Consiliului Suprem de Securitate, adoptată după ședința de vineri, 23 aprilie, referitoare la „Riscul subminării ordinii constituționale a Republicii Moldova”.

CSS recomandă Procuraturii Generale să se autosesizeze și să investigheze acțiunile deputaților care au anulat o hotărâre a Parlamentului de numire în funcția de judecător la Curtea Constituțională a Domnicăi Manole, în pofida faptului că mandatul său este inamovibil, și l-au numit pe Boris Lupașcu în locul ei. Procurorii sunt îndemnați să identifice și alți „subiecți care potențial au participat la planificare acestor acțiuni” și să fie investigați pentru uzurparea puterii în stat.

Serviciului de Informații și Securitate i se recomandă „să analizeze riscurile la securitatea statului din perspectiva acțiunilor neconstituționale” și să intervină „în vederea stopării tentativelor de acaparare forțată a instituțiilor constituționale”.

Recomandări au fost formulate și la adresa Serviciului de Protecție și Pază de Stat, a Ministerului de Interne și a Ministerului Apărării.

Conținutul documentului poate fi consultat AICI.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău