ULTIMĂ ORĂ | Judecătorii au emis un mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc

  • 22 Mai 2020 10:48
ULTIMĂ ORĂ | Judecătorii au emis un mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis astăzi un mandat de arest pentru un termen de 30 de zile pe numele fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Instanța a admis astfel un demers al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători, urmează a fi examinată necesitatea anunțării lui Vladimir Plahotniuc în căutare internațională.

Cele trei capete de acuzare înaintate recent de procurori lui Vladimir Plahotniuc sunt: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari. Învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea, pentru un termen de până la 15 ani, se mai arată în comunicatul procuraturii.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a anunțat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc, fost lider al PDM.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău