Decanul Facultății de drept din cadrul USM și un avocat au fost reținuți astăzi

  • 09 Octombrie 2018 15:49
Decanul Facultății de drept din cadrul USM și un avocat au fost reținuți astăzi

Decanul Facultății de drept de la Universitatea de Stat din Moldova și un avocat au fost reținuți astăzi, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii infracțiunilor de corupere pasivă și activă. Cei doi au fost escortați la CNA pentru audieri, potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat percheziții în biroul decanului Facultății de drept din cadrul Universității de Stat din Moldova, precum și la oficiul și domiciliul unui conducător al tezelor de doctorat. Procurorii și ofițerii anticorupție au ridicat mijloace tehnice, purtători de informație și mai multe teze de doctorat.

Un doctor habilitat în drept și conducător de doctorat, care este și avocat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universității de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultății, în luna august, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific, dar și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat. Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău