De Ziua Profesorului, Guvernul le promite susținere dascălilor

  • 04 Octombrie 2015 08:50
De Ziua Profesorului, Guvernul le promite susținere dascălilor

Profesorii sunt cei care educă viitorul țării și aceștia trebuie respectați și susținuți, așa cum merită.

Guvernul se angajează să promoveze reforme, astfel încât dascălii să fie remunerați pe măsură. Declarații în acest sens au făcut oficialii la sărbătoarea dedicată Zilei Profesorului, marcată tradițional în prima duminică a lunii octombrie, transmite IPN.

Ministrul educației, Corina Fusu, a remarcat că viitorul unei societăți este în mâinile profesorilor și s-a adresat cadrelor tinere, spunându-le să nu cedeze în fața greutăților, pasiunea să le crească și să se transforme în dorința de a instrui copiii, menționând că odată cu trecerea timpului profesia de pedagog devine vocație.

Ministrul a adăugat că profesorii trebuie să fie un exemplu nu doar pentru elevi, ci pentru întreaga societate. De asemenea, învățământul trebuie să devină o ramură mai prestigioasă, iar în cadrul Guvernului e nevoie să se caute sprijin material pentru a spori condițiile de activitate a profesorilor.

Premierul Valeriu Streleț a subliniat că pozițiile pe care le ocupăm și succesele pe care le obținem le datorăm profesorilor care ne-au îndrumat. În spatele acestor succese se află o muncă asiduă, tot dascălii fiind cei care apără și promovează valorile naționale.  „Tot dumneavoastăr ați fost cei care acum 3 ani ați implementat reformele ambițioase în învățământ, reforme pe alocuri nepopulare, dar necesare”, a spus șeful executivului.

Valeriu Streleț este de acord că fără stimulente financiară nu vom putea asigura durabilitatea reformelor, dar și o mai mare dedicație a profesorilor și o motivare pentru tinerii pedagogi. „Noi ne vom mobiliza eforturile pentru a apropia schimbările, astfel încât un pedagog cu rezultate bune să fie remunerat pe măsură”, a accentuat premierul.

După declarațiile oficialilor, mai mulți dascăli au primit diplome din partea Guvernului pentru succesele atinse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău